Fundacja Piszą o nas Aktualności Galeria Projekty Claret Gospel Kontakt

PODSUWANIE PROJEKTU: POMOC DLA CLARET GOSPEL WE WSPÓŁPRACY Z MIASTEM BYTOM ZA ROK 2014.

Bogu i ludziom dziękujemy za zakończoną ewangelizację 2014. Grupa w piątek dnia 29.08 2014 wyleciała do Afryki. Będzie jeszcze czas, by dokonać szczegółowego podsumowania, ale już dzisiaj jest za co dziękować Bogu.
Ponad 16.000 tyś. przebytych kilometrów, ponad 25 diecezji, ok.60 parafii i ponad 15 innego rodzajów koncertów, to tylko kilka liczb obrazujących ogrom wykonanej pracy ewangelizacyjnej w tym roku. Wszystkim organizatorom i wszystkim spotkanym na naszej ewangelizacyjnej drodze składamy serdeczne BÓG ZAPŁAĆ.

Z ostatniej chwili; wszyscy dolecieli szczęśliwie na Wybrzeże Kości słoniowej, dziękują za wszystko i serdecznie pozdrawiają.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pan Jan Budziaszek (z zespołu SKALDOWIE), pomysłodawca i główny organizator koncertu JEDNEGO SERCA JEDNEGO DUCHA opisuje swoje pierwsze spotkanie z Claret Gospel w 2014. (otwórz zakładkę: Piszą o Nas)

CLARET GOSPEL
Poniżej wybrane zdjęcia z ewangelizacji Grupy Claret Gospel po Polsce.
Więcej w zakładce GALERIA
Zapraszamy do obejrzenia występu w Grudziądzu 2014 >> link <<

Babimost

Raszów

Niechorze

Sępolno

CLARET GOSPEL JUŻ W POLSCE....
Dnia 28.05.2014 na lotnisku w Warszawie witaliśmy po raz ósmy naszych przyjaciół z Wybrzeża Kości Słoniowej .
Cali, zdrowi i pełni zapału przylecieli na kolejne 3-y miesiące ewangelizacji.
Plan ewangelizacji dostępny tu...
Prosimy o modlitewne włączenie się w dzieło ewangelizacji.

Wszystkie fotografie występów Grupy Claret Gospel w 2014r. dostępne są w GALERII
lub pod linkiem: http://fundacjazostawslad.com.pl/galeria_ClaretGospel.htm

CLARET GOSPEL w Polsce po raz ósmy od dnia 27.05.2014 - 27.08.2014

Zapraszamy na koncerty ewangelizacyjne w całej Polsce.
Waszą modlitwą i ofiarowanym cierpieniem włączacie się w ewangelizację, która niech się stanie naszą wspólnym dziełem. Chcemy zaświadczyć, jak bardzo "WIERZYMY W SYNA BOŻEGO"
(hasło tego Roku w Kościele). Dodatkowo chcemy naszą modlitwą wspierać to, co kochamy najbardziej i wołamy: TAK ŻYCIU I RODZINIE CHRZEŚCIJAŃSKIEJ.
Podajemy plan ewangelizacji, który jest jeszcze w opracowaniu.
Poniżej zamieszczamy bogaty materiał informacyjny o ewangelizacji i o samej grupie CLARET GOSPEL

zapewniamy o naszej modlitwie o. Roman Woźnica klaretyn + CLARET GOSPEL

DRODZY BRACIA I SIOSTRY;
WSZYSTKIM WSPÓŁPRACUJĄCYM Z NASZĄ FUNDACJĄ ZOSTAW ŚLAD ŻYCZYMY WIARY MOCNEJ I RADOSNEJ W JEZUSA CHRYSTUSA ZMARTWYCHWSTAŁEGO ZWYCIĘŻAJĄCEGO WSZYSTKO , NAWET ŚMIERĆ .

z zapewnieniem o modlitwie
o. Roman Woźnica cmf – prezes Fundacji

Budowa kościoła w Bouafle

Serdecznie zapraszamy do obejrzenie wszystkich zdjęć z etapów bodowy w zakładce galeria

EWANGELIZACJA 2013 CLARET GOSPEL

Za oknem drzewa bez liści, posprzątane pola i pierwszy przymrozek. W jesienny czas wracamy do ciepłych wspomnień czasu wakacji. Dla wielu, i to bardzo wielu wspomina ze spotkania z ewangelizacyjną grupą Claret Gospe nie tylko są ciepłe , ale bardzo gorące i ciągle żywe. Nie były to zwyczajne spotkania, ale przeżycia modlitewne, których tak naprawdę nigdy się nie zapomina.
To już siódmy raz kiedy w Polsce gościli młodzi chrześcijanie z Wybrzeża Kości słoniowej, by śpiewem i tańcem wielbić Pana Boga. Tegoroczna Ewangelizacja wybrzmiewa pod hasłem ZAWIERZYŁEM CHRYSTUSOWI i bardzo mocno wpisała się w mijający ROK WIARY
.
Właśnie tak zatytułowaliśmy dwupłytowy album, który był zadedykowany papieżowi Franciszkowi. Wysłaną płytę, jak i wszystkie koncerty ewangelizacyjne pobłogosławił sam papież Franciszek specjalnym pismem przysłanym dla całej grupy, życząc „ wielu duchowych owoców na każde ewangelizacyjne spotkanie”.

Gościliśmy w 22-ch diecezjach polskich dając ponad 80 koncertów , a na ich realizację przebyliśmy ponad 12.000 tysięcy kilometrów. Zapraszały nas: Wspólnoty Parafialne, Wspólnoty Zakonne, Domy Kultury, Urzędy Miejskie, Szkoły, Szpitale, Domy Opieki, Muzea, Telewizje, Radia i osoby prywatne. Byliśmy tam, by śpiewem i tańcem wielbić Pana Boga. By dać żywe świadectwo Wiary Nadziei i Miłości.
Wielkie Katedry, Bazyliki i małe kościółki były świadkami żywej, pełnej entuzjazmu i radości wiary młodego kościoła afrykańskiego.
Doświadczenie i wyróżnieniem były dla nas zaproszenia na: 49 Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej w Kamieniu Pomorskim, 17 Międzynarodowy Festiwal Muzyk Organowej w Lublinie, 6-y Międzynarodowy Festiwal w Szczecinie, Noce Kościołów we Wrocławiu, 10-y cykl Letnich Koncertów w Pławniowicach.

Jako założyciel ,opiekun i animator grupy od ponad 11 lat ciągle stawiałem sobie pytanie: co jest nadzwyczajnego w tych spotkaniach, co sprawia, że wszędzie są tłumy i nie słyszeliśmy, by ktoś z księży, wiernych, czy przypadkowych uczestników żałował spędzonego z nami czasu ?.
My nie zapraszamy na koncerty, ale raczej na spotkania z Panem i na spotkania miedzy sobą. To jest spotkanie w rodzinie, gdzie każdy zna z imienia swego Boga i zna z imienia swego brata, czy siostry. Jest wołany po imieniu przez samego Ojca i może po imieniu zawołać swego brata i siostrę, to są spotkania w Kościele, który jest naszym Domem. Bóg Ojciec przywołuje , zaprasza swoje dziecko nie po to by skrzyczeć, zbić, spoliczkować, ale by przytulić i wysłuchać. Przeżywamy obcość Boga Ojca, do którego przychodzimy jako jego synowie i córki. Zwłaszcza podczas sprawowania Najświętszej Ofiary. Moim zdaniem to jest najważniejsze. Bez względu na kolor skóry, wykształcenie, wiek czy zamożność jesteśmy JEDNA PRZEPIEKNĄ RODZINĄ – KOSCIOŁEM. Wiele takich świadectw można usłyszeć po naszych koncertach, kiedy ze łzami w oczach ludzie dziękują za ‘’takie radosne spotkanie”.

Najwyższemu Bogu , licznym organizatorom i wszystkim spotkanym na naszej ewangelizacyjnym szlaku 2013 serdecznie dziękujemy. Prosimy jednocześnie o modlitwy za Misjonarzy Klaretynów, członków grupy Claret Gospel i za przyszłoroczną ewangelizację 2014, która już jest w opracowaniu.
Przyszłoroczną ewangelizację będziemy ofiarowali za naszą zmarła siostrę Michelle Baluox, która, wierzymy wstawiała się za nami u Dobrego Ojca.

O. Roman Wożnica cmf

Przylot Grupy Claret-Gospel do Polski
Z radością pozdrawiamy z Warszawy, gdzie o 9.40 wylądowała szczęśliwie grupa Claret Gospel. Bogu dziękowaliśmy w sprawowanej eucharystii za trud włożony w przygotowanie tegorocznej ewangelizacji, szczęśliwy przylot i polecaliśmy Was wszystkich wspierających nasze wspólne dzieło.
Plan ewangelizacji dostępny tu...

Wszystkie fotografie występów Grupy Claret Gospel w 2013r. dostępne są w GALERII lub pod linkiem: http://fundacjazostawslad.com.pl/galeria_ClaretGospel.htm

Kolejny Krzyż na Wybrzeżu Kości Słoniowej
Ostatnio Misjonarze Klaretyni z Polski pracujący w Boufle na Wybrzeżu Kości Słoniowej postawili krzyż na budującym się kościele p.w. Miłosierdzia Bożego.

Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi zdjęciami z budowy...
Autor: Antonius dodano 2013-04-16 11:59:35 zmieniono: 2013-04-16 12:00:08

PLAN EWANGELIZACJI 2013 – GRUPA CLARET - GOSPEL Z WYBRZEŻA KOŚCI SŁONIOWEJ
Bardzo zachęcamy do zapoznania się z tegorocznym planem Ewangelizacji grupy Claret - Gospel z Wybrzeża Kości Słoniowej.

Czytaj cały plan...
Autor: Antonius dodano 2013-04-12 17:11:38 zmieniono: 2013-04-16 12:00:08

Niedziela Misyjna połączona z wystawą misyjną w parafii Św. Andrzeja Boboli w Leszczynach

Drodzy Parafianie.

Serdeczne pozdrowienia z Paczyny, gdzie mieści się biuro Referatu Misyjnego Zgromadzenia Misjonarzy Klaretynów, za który jestem odpowiedzialny.
Jeszcze raz chciałem podziękować za przeżytą w waszej wspólnocie parafialnej Niedziele Objawienia Pańskiego. Moja praca jako odpowiedzialnego za pomoc duchową i materialną dla naszych misjonarzy sprawia, że odwiedzam i modlę się w wielu parafiach w całej Polsce i muszę powiedzieć, że jest coś wyjątkowego w waszej parafii. Począwszy od wielkiej życzliwości, braterskości czcigodnego ks. Proboszcza Krzysztofa, a na Waszej serdeczności skończywszy. Wasza modlitwa, oglądanie wystawy, prywatne spotkania i potężne wsparcie finansowe potwierdzają tę wyjątkowość. Gratuluję otwartego serca i wielkiej odpowiedzialności za sprawy Misji Świętych. Bóg Zapłać.

Pozwólcie że jeszcze raz złożę życzenia, które już wybrzmiały w Niedzielę Trzech Króli.
Życzę Mocnej, Radosnej i Pewnej Wiary (pamiętacie lwa?). Niech miłość Chrystusowa uczyni z Was Jego świadków i uczniów. Zakochajcie się w Chrystusie i niech Jego miłość zawsze Was przynagla. O to będę prosić w moich modlitwach.

O. Roman Woźnica cmf
Autor: Antonius dodano 2013-01-24 12:03:43 zmieniono: 2013-01-24 12:14:40